כלים טכנולוגיים בהוראה

שילוב כלים טכנולוגיים – מצגת

שילוב סימולציות ואנימציות – מצגת

Gradescope

Gradescope היא פלטפורמה המשמשת להערכת למידה, המבוססת על טכנולוגיה מובילה כדי לתת פתרונות לארגון, אחסון, בדיקה והחזרת משובים לעבודות סטודנטים. הכלי מתאים למטלות, שיעורי בית מקוונים, פרוייקטים של תכנות ומבחנים. מעבר לכך שהפלטפורמה מאפשרת בדיקה רוחבית נוחה עם מחוונים מסודרים ואחידות במשובים, היא גם מעודדת זיהוי מגמות וניתוח נתונים סטטיסטיים.

המערכת מספקת לצוות ההוראה תמונה רחבה וברורה אודות מצב הלומדים, ובתוך כך מבט על רמות השליטה בידע. כך למשל, על סמך התוצאות שהתקבלו ניתן לחדד ולהתאים את אופן הציינון ולהתאימו למגוון הרחב של תשובות התלמידים. יתרון נוסף נוגע לאפשרות לערוך בדיקה וציינון של החומרים במקביל על ידי מספר אנשי צוות, ובכך להקל וליעל תהליכי בדיקה בקורסים מרובי משתתפים. בהמשך לכך, על מנת לאפשר עקביות בבדיקה, הפלטפורמה נותנת פתרון ליצירה ותחזוקה של מאגר הערות ותגובות שיתופי לצוות ההוראה.
אנו משלבים את הפלטפורמה במאגר כלי הלמידה וההוראה המתוקשבים של הטכניון בסמסטר זה במסגרת פיילוט ונשמח לסייע לכם לשלב אותו במסגרת הקורסים שלכם. השימוש במערכת אפשרי מתוך המודל ויכול לשמש למגוון רחב של קורסים וסוגי מטלות. במידה ואתם מעוניינים לבחון את האפשרות, אנא פנו אלינו ונשמח לסייע.

ניתן למצוא מדריכים לשימוש במערכת ה Gradescope באתר ההדרכה שלנו.

Poll Everywhere

Poll Everywhere היא פלטפורמה ליצירה וביצוע של סקרים בזמן אמת, המשמשת מרצים בכיתה לצורך איסוף מידע מהסטודנטים, הגברת הלמידה הפעילה ומאפשרת השתתפות פעילה של כל הלומדים בכיתה. הלומדים עונים על הסקר באינטרנט באמצעות המכשיר שברשותם (טלפון חכם, מחשב או טאבלט).

הכלי מאפשר יצירה של מגוון סוגי שאלות (שאלות סגורות מסוג רב-ברירה, הקלקה על אזור בתמונה, מיון ודירוג אפשרויות, שאלות פתוחות רגילות ועוד). ייחודיות הכלי הוא האפשרות לשתול את השאלות בתוך המצגת של ההרצאה (אופציונאלי). ניתן להציג את תוצאת הסקר בצורה גרפית למשתתפים ובכך לעורר דיון ושיח על הנושא הנלמד.

למידע נוסף https://www.polleverywhere.com/ או כאן.

Perusall

Perusall הוא כלי שיתופי המיועד לקריאת מאמרים וספרים, תוך כתיבת הערות, שאלות וניהול דיון מרובה משתתפים. באמצעות Perusall צוות ההוראה יכול לתת משימות קריאה (ספרים, מאמרים, קבצי pdf שונים) והסטודנטים יכולים לכתוב הערות מסוגים שונים במהלך הקריאה, להתייחס להערות של עמיתיהם ולענות על שאלות שכבר הועלו, במיקומים המתאימים בתוך הטקסט עצמו.

Perusall מחלק את הסטודנטים לקבוצות עבודה, מדרג את רמת המעורבות והרצינות שלהם בתהליך ומתזכר לגבי ביצוע הפעילות. כתוצאה מכך יותר סטודנטים קוראים את החומר הנדרש, רמת ההבנה של הסטודנטים גבוהה יותר וכך גם מידת המעורבות בכיתה לאחר מכן.

הכלי פותח באוניברסיטת Harvard על ידי , Prof. Gary King, Prof. Erik Mazur ו Brian Lukoff. מוזמנים לצפות בהרצאתו של פרופ' מזור בטכניון המציגה את הכלי: חלק 1 וחלק 2.

סיכום קצר של תכונות הכלי ניתן למצוא במצגת מבוא. הכלי ממומשק למערכת ה Moodle של הטכניון.

למידע נוסף בקרו באתר perusall.com. למדריך מפורט למרצים ומתרגלים בקרו ב Perusall Instructor Help.

Mentimeter

כלי ליצירת מצגות אינטראקטיביות ואיסוף מידע, עם מספר סוגי שאלות, המאפשר פעילות המערבת את הלומדים בזמן השיעור.

Nearpod

אתר Nearpod מאפשר יצירת שיעורים אינטראקטיביים על בסיס תכנים המקוריים של המרצה (מצגת, טקסט, תמונות). למצגת הבסיס ניתן להוסיף סיור וירטואלי, אובייקטים תלת ממדיים, סקרים ושאלונים, שאלות פתוחות ועוד.

הכלי מאפשר שידור של המצגת המועשרת ישירות למכשירם של הלומדים (מחשב/טאבלט/טלפון חכם), וכך להגביר את הלמידה הפעילה בכיתה ואת רמת ההשתתפות של הלומדים בכיתות גדולות. מתאים להעברת שיעור בכיתה, שיעור סינכרוני מקוון (כאשר הלומדים לא נמצאים בכיתה עם המורה), עבודה במהלך סיור ועוד.

מידע המוזן על ידי הלומדים במהלך השיעור (תשובות לשאלות המוצגות בתוך השיעור, הערות, סימונים וכו') נקלט במערכת ומועבר למורה באופן מיידי. הכלי מאפשר יצירת דוחות שונים, כמו גם תצוגת תשובות של לומד אחד.

למידע נוסף: עזרה באתר Nearpod ו מדריך וידאו בעברית

PHET – סימולציות אינטראקטיביות במדעים ומתמטיקה

https://phet.colorado.edu/

באתר Phet  של אוניברסיטת קולורדו יש מגוון סימולציות אינטרקטיביות במגוון רמות אקדמיות. ניתן לסנן את הסימולציות לפי תחום התוכן ורמה אקדמית.

אפשרויות לשילוב סימולציות בהוראה בקורס:

  • הצגת הסימולציה במהלך הרצאה או תרגול סינכרוני כהעשרה או המחשה של מושגים, תהליכים ועקרונות.
  • הצגת הסימולציה באופן לא סינכרוני באמצעות צילום מראש. ניתן לעשות שימוש בצילום מסך.
  • פעילות לא סינכרונית לסטודנטים במודל כהכנה לקראת שיעור או סיכום נושא. מומלץ לתת לסטודנטים הנחיות להתנסות עם הסימולציה ושאלות מנחות.

JoVE

אתר JoVE

כלי עזר להוראת המדעים, הכולל בתוכו ספריית וידאו של מגוון חומרים תיאורטיים וניסויים מצולמים באיכות גבוהה, אשר עברו ביקורת עמיתים. לרוב הסרטונים קיימות כתוביות בעברית ובערבית. ספריית הוידאו כוללת סרטונים בתחומי הביולוגיה (בסיסית ומתקדמת), פיזיקה, כימיה, הנדסה, מדעי הסביבה ומיומנויות קליניות בסיסיות ברפואה. ניתן לקבל שירות של התאמה ספציפית של סרטונים רלבנטיים לקורס בכפוף לשליחת סילבוס עדכני.

הגישה לאתר מתבצעת דרך אתר הספריות באמצעות דף מאגרי המידע. ניתן להשתמש בסרטונים כהכנה למעבדה, כהמחשה במהלך הרצאה, כיחידות ללמידה עצמית של סטודנטים ועוד.