בינה מלאכותית (AI) – היכולת של מחשבים או מכונות אחרות להפגין או לדמות התנהגות חכמה.
בינה מלאכותית יוצרת (GAI) – סוג של טכנולוגיית AI המייצרת תוכן כגון טקסט, תמונות, אודיו ווידאו.
מודל – תוכנת AI שהוכשרה על מערכי נתונים לביצוע משימה ספציפית.
מודל שפה גדול (LLM) – מודל שפה מורכב שאומן על כמויות עצומות של נתונים שיוצר שפה הדומה לשפה שנוצרה על ידי אדם. GPT, PaLM, Jurassic ו- Claude הם דוגמאות LLMS.
Chatbot – תוכנית מחשב המשתמשת ב-LLM כדי לדמות שיחה עם משתמשים אנושיים, בדרך כלל באמצעות טקסט מוקלד בתוכנה.
למידת מכונה – טכניקה שבאמצעותה מחשב יכול ללמוד מבלי להיות מתוכנת ישירות עם כללים.
למידה עמוקה – תת-קבוצה של למידת מכונה בהשראת האופן בו מוחות ביולוגיים בנויים. למידה עמוקה משתמשת בשכבות מרובות של למידת מכונה לתפוקות יותר ויותר מתוחכמות.
הדרכה – הכוונה היא ללמידת מכונה ותהליכי למידה עמוקה המשמשים לפיתוח מודל שימושי.
נתוני אימון – מתייחס ללמידת מכונה ותהליכי למידה עמוקה המשמשים לפיתוח מודל שימושי. נתונים מתויגים המשמשים בתהליך האימון כדי "ללמד" מודל או אלגוריתם של בינה מלאכותית לקבל החלטה. לדוגמה, עם מודל בינה מלאכותית עבור כלי רכב אוטונומיים, נתוני אימון עשויים לכלול תמונות וסרטונים שבהם מסומנים תמרורי תנועה, הולכי רגל, רוכבי אופניים, כלי רכב וכן הלאה.
אלגוריתם – קבוצה של הוראות או כללים לביצוע חישוב. מפתחים מתכננים בדרך כלל אלגוריתמים המשמשים ב-AI אשר חוזרים על עצמם, דבר שאנו יכולים להתייחס אליו כסוג של למידת מכונה.
יישור – עד כמה מודל בינה מלאכותית מתיישר עם המטרות או העקרונות האתיים של בני אדם. מודל בינה מלאכותית נחשב לבלתי מיושר אם הוא מקדם יעדים מסוימים, אך לא את אלה שהתכוונו המפתחים האנושיים (Russell, et al., 2020).
בדיקת בטא – בפיתוח תוכנה, בדיקת בטא היא הזדמנות עבור משתמשים אמיתיים להשתמש במוצר לפני פרסום כללי, כך שהמפתחים יוכלו לשפר את המוצר.
הנחיה Prompt – הוראות שהוזנו על ידי משתמשים לכוון מחולל בינה מלאכותית ליצירה של פלט או להשלמת משימה.